Tussenstop Cairns en regeldag Darwin
4 november 2016 - Darwin, Australië
Dag 7 - 2 november
Ik kom vroeg aan in Cairns en bel het hostel voor de free shuttle bus. Na de check in dump ik mijn beddengoed en backpack in de kamer en ga mijn blog schrijven want iedereen slaapt nog in de kamer. Om 11.00 am ben ik kapot, snel mijn bedje in. Als ik wakker word ga ik richting het centrum. Het is 20 minuten lopen vanaf de Calypso Inn. Onderweg kom ik de Engelse Kayleigh tegen. Samen gaan we naar de lagoon, de haven, woolworths (supermarkt) en checken we leuke hostels dichter bij het centrum voor als ik terugkom op 8 november. Terug in het hostel maken we een lekker pastagerecht, kletsen nog wat en gaan vroeg naar bed.
Dag 8 - 3 november
Kayleigh is al vroeg weg naar het Great Barrier Reef. Ik word pas laat wakker en wil mijn blog af hebben voordat ik naar het vliegveld moet voor mijn vlucht naar Darwin. Als ik bijna klaar ben druk ik per ongeluk op pijltje terug en is alles wat ik zojuist geschreven heb weg... flashback moment naar de hogeschool waar me dit ook regelmatig gebeurde. Ik vervloek mezelf en begin opnieuw, gelukkig heeft de tablet de woordvolgorde onthouden wat een hoop werk scheelt! Om 15.00 pm neem ik de shuttle bus terug naar het vliegveld. Vlak voor de vlucht heb ik opeens flinke buikpijn, echt heel vervelend. Thee doet wonderen en ik voel me snel beter. In het vliegtuig heb ik drie stoelen voor mezelf, heerlijk geslapen voor 2,5 uur! Het is al donker als ik in Darwin aankom. Ik stap in bij een vriendelijke buschauffeur die de oren van mijn kop kletst over alle high lights van Darwin. Het hostel heeft een 24/7 check in dus dat is snel geregeld. De WiFi is alleen kapot dus loop ik naar de MacDonalds verderop om thuis te laten weten dat ik goed ben aangekomen.
Dag 9 - 4 november
Vandaag is het regeldag! Ik heb een Australisch telefoonnummer nodig, moet mijn kleren wassen en wil een tour naar Kakadu en Litchfield Parks doen. Bij het boeken van de tour blijkt dat ik nog wat meer dingen moet regelen, namelijk het kopen van een hoed, vliegennet en 1,5 literfles water. Tussen het regelen door heb ik Darwin bekeken en ben ik toevallig beland bij het waterfront met een wederom een lagoon, haven en dit keer een reusachtig cruiseschip. Er zijn hier veel aborigonals op straat, sommigen liggen midden op de weg, de politie is er maar druk mee. Ik haal boodschappen voor avondeten en eet die avond alleen, helaas geen leuke mensen ontmoet. Ik ga vroeg naar bed want om 06.30 am vertrekt de tour!

Veel fun en houd je goed. Dikke kus van mij en je oom, dag lieverd